Kinderpraktijk "De Loftrompet"              
 
           Speltherapie, Coaching en Educatie              

Mijn naam is Saskia Looijen-Snoek, speltherapeut bij "De Loftrompet"

Als "loftrompetiste" /  speltherapeut ondersteun ik graag kinderen en ouders.

Ik geniet van de prachtige uitspraken en de eerlijkheid van kinderen en ben heel enthousiast over mijn vak.

Ik geloof sterk in het werken vanuit het zelf helende vermogen van elk kind. Spelen  is hierbij een geweldig middel omdat het de taal is van alle kinderen. Spelen kan een kind even in een wereld brengen waarin het kan ervaren en experimenteren zonder dat anderen daar wat van vinden. Het kind kan ontladen en als speltherapeut kan ik getuige zijn van zijn/haar belevingswereld.                               Spelen geeft een kind het gevoel van vrijheid. Alles kan en alles is oké. Op deze manier helpt spel het kind om zijn eigen krachten te ontdekken en zich van daaruit verder te ontwikkelen. 

In de speelkamer zorg ik voor een veilige, prettige plek waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Samen bouwen we aan een basis van vertrouwen.

In mijn werk maar ik graag gebruik van waarderend onderzoek en oplossingsgericht kijken. Het kijken naar en waarderen van kwaliteiten en talenten zorgt voor positiviteit en daaruit ontstaat veerkracht. Waar veerkracht ontstaat, groeit de mogelijkheid tot het vinden van oplossingen,  het durven uitproberen van nieuw gedrag en het vertrouwen op dat het goed is zoals je bent. 

Mijn manier van ondersteunen heeft zich gevormd door mijn jarenlange ervaring als pedagogisch medewerkster op een kinder- en jeugdafdeling van een ziekenhuis, mijn werk binnen de jeugdpsychiatrie, mijn ervaring als trainer/coach van Blij met mij! en mijn ervaring als speltherapeut.

In mijn praktijk heb ik een samenwerkingscontract met kinderpsychologe Maaike Welle van "Praktijk Ontdek" in Geldermalsen. Wij hebben elke 6 weken contact om zo een 4 ogen-principe te hanteren. Daar waar nodig kijkt zij mee en voorziet ze mij van aanbevelingen.

Door bij- en na scholingen houd ik mij steeds op de hoogte van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Om daarnaast mijn kwaliteit als speltherapeut te waarborgen ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging voor speltherapeuten, FVB/NVVS en heb ik regelmatig intervisie en supervisiegesprekken met collega's.